Дължина на живота на вашия матрак

Вашият матрак няма да трае вечно. Комбинация от фактори определя колко дълго вашият матрак ще ви предоставя оптимален комфорт и стабилност. Вие може да се предпазите от безсънни нощи, като внимателно оценявате комфорта и стабилността на вашия сън два пъти на година.

Изследванията показват, че матрак заедно с основа ви осигуряват оптимален комфорт за около 8 до 10 години всекидневна употреба. След този период спалният ви комплект не ви осигурява комфорта и стабилността, която ви е осигурявал като нов.

Твърде често хората не са наясно, че техният матрак не отговаря вече на техните нужди. За да ви помогне да оцените вашите матрак и основа трябва да погледнете АБВ на проверката на матрак:

  • А - Възраст: Дали вашият матрак има повече от 10 години употреба?
  • Б - Красота: Дали ще ви притесни да покажете вашия матрак пред публика? Дали има петна, изскочили пружини или разкъсвания? Хлътва ли като седнете на него?
  • В - Комфорт: С течение на времето Вие ставате безчувствени към липсата на комфортност на Вашия матрак. Когато легнете на него и се концентрирате да усетите колко е комфортен, по-същия начин ли се чувствате, когато легнахте за пръв път в магазина на него?


Ако вашият матрак се е провалил на един или повече от АБВ тестовете вероятно той влияе на качеството и количеството на вашия сън и е време да инвестирате в нов матрак.

Ако все още не сте убедени дали трябва да смените матрака си, може да поискате да видите вашите лични АБВ:

  • А - Възраст: Мястото, което е необходимо за 6-годишен може да не е достатъчно за 16 годишен.
  • Б - Тяло: Когато остаряваме нашите тела се променят. Това, което е било удобно и стабилно когато сте били на 25 може да не отговаря на нуждите ви когато сте на 35 или 45.
  • В - Промени: В живота ви, като преместване в нов дом или женитба могат да изискват промяна на матрака ви.