Перфектното легло

Колкото по-натоварено става нашето ежедневие, толкова по-важно е да се заредим с нова, свежа енергия по време на сън и да осигурим на тялото си заслужена почивка.

Най-важно в този случай е перфектното ергономично легло с точно подбран висококачествен матрак. Той би трябвало да се слее с формата на гръбначния стълб и да се превърне в добра опора според предпочитанията на отделния индивид.

Добрата ергономичност изисква матрака да се пригажда спрямо тялото, а не обратното. Тъй като всеки човек е уникален по своему, не съществува универсален матрак, който пасва еднакво на всяко тяло. Затова индивидуалното подбиране на леглото е от голямо значение.

Рамката на леглото има много важна роля. Тя трябва да е изработена от масивно дърво и да не съдържа метални части. Височината от 40 см е идеална за разположението на вашето легло. По този начин тялото ви лежи над тъй наречената "зона на праха" и също така не е изложено пряко на струите студен въздух.

Пълнежът на матрака е сърцето на вашето легло и главната база за един здравословен сън. Перата в пълнежа се грижат за необходимото проветряване на матрака, а също така и за напасването му спрямо тялото.

И в този случай най-добре е да се подберат естествени материали. Те допринасят за това матрака да поеме влагата и различните вещества, които отделя тялото и да ги неутрализира. Благодарение на естествените материали той изолира студения въздух, а през лятото предотвратява изпотяването.

Допълнителни грижи

След ставане не трябва веднага да поставяте кувертюрата на леглото. Необходимо е матрака добре да се проветри. Най-късно след 10 години е време той да бъде сменен. През това време матракът е поел до 3000 литра пот, съдържаща сол и различни отровни вещества, като частично ги е неутрализирал.