Хамак, вдъхновен от природата

Представяме Ви LEAF hammock (хамак с формата на листо) – хамакът, чиято форма е вдъхновена от природата. Автори на дизайна са двама дизайнери от съседна Турция - Pinar Yar и Tugrul Govsa.

Хамакът е изграден от фибростъкло и въпреки очакванията рамката му е доста гъвкава. Той е пригоден за употреба както в дома, така и извън него, още повече, че материалът, от който е създаден го прави устойчив на различни атмосферни влияния. Освен това неговият дизайн е създаден така, че да издържа масата на тялото и да го поддържа стабилно. Дори нещо повече – при LEAF е постигнат такъв баланс, сякаш сте легнали в леглото си, без риск да паднете от хамака. Това се дължи на плътно изтъканата материя, чиято издръжливост и способност като опора могат да се сравняват с тези на обикновения матрак.

Всъщност моделът може спокойно да бъде наречен „подобрена версия” на стандартните хамаци, тъй като той не само изглежда страхотно и осигурява изключителен комфорт, но и в значителна степен редуцира недостатъците на стандартния хамак – нестабилност и грубоватост. Размерите на хамака са 30 см. на ширина (в най-тясната част), 250 см. дължина и 120 см. височина.