Матракът - път към здраве и красота

Ако често се събуждате без да сте открили своята удобна поза през изминалата нощ, aко все по-рядко успявате да заспивате бързо, ако през деня се чувствате уморени, недоспали и ви боли цялото тяло...отговорът е еднозначен: време е да се разделите със стария си ненужен матрак. Неговите качества са основен фактор на наличието и отсъствието на заболявания на гръбначния стълб. Когато спим мускулатурата на тялото се отпуска и контролът по натоварването на гръбнака се губи. В будно състояние човек може да коригира различни пози, които заема и да намали до минимум тези, които водят до напрежение.

Основният стремеж на дизайнерите е при лягане на гръб да се запази естествената извивка на гръбначния стълб във формата на удължено "S", без това да нарушава усещането за комфорт на цялото тяло. В древен Рим единствено боговете спят на "скъпоценния" за времето си дюшек от вълна, тръстика и перушина, a в края на XVІІІ век основен пълнеж е памукът. И така до края на XІX век, когато се ражда творението на американеца Симънс – пружиненият матрак. От тук започва неизбежното търсене по пътя на желания комфорт. Днес на пазара има много видове матраци, ние сме подбрали специално на вас няколко от най- практичните и удобни.

За любителите на лукса е предназначен най-високия клас, така наречените "дишащи матраци". Материалът, от който са изработени е естествен, специално обработен латекс за още повече мекота и комфорт. Негови предимства са и невероятната вентилация, както и ангибактериалните и антиалергични свойства. Тъй като всеки от нас има своите предпочитания към по мека или по твърда постеля, производителите са помислили и за това. Предлагат се както много меки, така и значително по-твърди матраци със специална кокосова вложка от 2–3 см. Сред разнообразието можете да се открие и уникален вид матрак със седем зони за твърдост и пряка зависимост от отделните части на тялото и тяхното натоварване. Повечето модели са с лятна и зимна страна, съобразени със сезона. През топлите дни памукът гали тялото, а през студените вълната спомага за пълния ни комфорт.

Анатомичните матраци от пенополиуретен, отново предлагат познатите седем зони на твърдост, освен това имат и способността да възвръщат своята първоначална форма и да не се деформират. Техни тествани и доказани качества са масажиращата им функция и екологична съвместимост.

За традиционалистите, свикнали да си почиват на пружинени матраци, предлагаме два вида такива. Първият е с несвързани по между си пружини, облечени с елегантна тъкан и отделни калъфи. Другият вариант е с открити, вързани една за друга пружини. Съществува и възможност за избор между пакети от 200 или 300 броя пружини, в зависимост от желанието за твърдост.

На който и от трите варианта да се спрете, имате възможност да избирате между различни облицовки. С нишки от чисто сребро, вплетени с памучна материя, осигуряваща 100 % антибактериална, терморегулационна, антистатична и антистрес защита, също така двете страни са подплатени от памучна материя предпазваща тялото ни от акари. Само в 1 грам матрачен прах се съдържат няколко хиляди от тези членестоноги, които са причинител на най-тежките алергии, а общо в спалнята те са около 500 милиона. Свойствата на тази облицовка се запазват дори и при пране на 95 градуса (по Целзий).